tiistai 2. huhtikuuta 2013

Ideointia luontokuvien avulla

Tehtiin tänään aurinkoisen vapaapäivän kunniaksi oikein pitkä metsälenkki. Otin varmuuden vuoksi kameran mukaan jos vaikka saisi jotain ideoita uusiin töihin, nähtäväksi jää mitä näistä ideakuvista saa aikaiseksi. Ideakuviahan voi käyttää apuna työn suunnittelussa, esimerkiksi värien, tunnelman, muotojen ja kuvioiden suhteen. Laitan tähän muutaman kuvan ja ajatuksen mitä niistä tulee ensimmäisenä mieleen.

Nämä kaksi ensimmäistä kuvaa voisi hyödyntää vaikka kudonnassa. Ensimmäisestä kuvasta sain heti mielikuvan jostakin kudotusta jossa on käytetty kuteena esimerkiksi pajun oksia. Taka-alalla puut ovat niin tiheässä ja ohuen näköisiä joten siitä varmaan tämä mielikuva syntyi.


 Valolla ja varjollakin saa aikaiseksi mielenkiintoisia kuvioita, mielessäni on jo valkoinen reliefimäinen seinätekstiili jossa valo ja varjo on pääosassa.


Näistä jäniksen jäljistä tuli heti mieleen Edward Munchin Huuto -teos, siitähän voisi tehdä oman version vaikka huovuttamalla.


Hiirikin oli käynyt paistattelemassa päivää. Pitäiskö virkata hiiri -amigurumi :)


Koirahan se vasta keväästä nauttiikin kun pääsee emännän kanssa kunnon lenkeille. Elli tarvitsisi uuden talutushihnan, sellaisen joka ei liukuisi emännän kädestä koko ajan. Onnistuisikohan sellaisen tekeminen itse, vaikka lautanauhana. Tässä tulikin jo viisi ideaa jotka nyt vain odottavat enää sitä toteutusta. Taidan käyttää tätä luontokuvaamista toistekin ideoiden löytämisen apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti